Blogg-besøk: Nytt fra Norgesuniversitetet

Av | 29/06/2017

nuv_logo_bokmal_pngVisste du at bloggen vår også viser siste nytt fra andre aktuelle blogger i Norge? Nedover på høyre side finner du flere slike, med oppdaterte nyheter og andre saker.

En av de mest aktive bloggene er den som drives av Norgesuniversitetet, eller bare NUV. Fordi vi tror at innholdet på bloggen kan være nyttig for mange, vil vi her trekke den fram og gi en liten oversikt over noen av de siste sakene derfra.

Men først kort om NUV: Gjennom å finansiere utviklingsprosjekter ved universiteter og høgskoler, fremmer Norgesuniversitetet utvikling og bruk av teknologi for læring og fleksibel utdanning. HSN er over mange år tildelt slike midler til en hel rekke prosjekter, noe som har bidratt til vår høgskoles framgang innen e-læring og nettbaserte studier. (Les mer om NUV her)

Noen av de siste sakene på Norgesuniversitetets blogg (se hele bloggen her):

Norgesuniversitetet lyser ut 89,6 mill. til digitalisering av grunnskolelærerutdanning
NUV lyser ut midler til store prosjekt hvor hele grunnskolelærerutdanninger får muligheten til å bygge digital kompetanse i alle ledd.

Digitalisering for utdanningskvalitet – status i norsk høyere utdanning
I en ny rapport oppsummerer Norgesuniversitetets ekspertgruppe for digitalisering, kvalitet og aktiv læring innspillene sentrale utdanningsinstitusjoner har gitt til stortingsmeldingen «Kultur for kvalitet i høyere utdanning».

Ressursbank for korte undervisningsvideoer
Videoforelesning.no er en videobasert ressursbank for planlegging, produksjon og bruk av korte undervisningsvideoer. Tjenesten er utviklet ved Universitetet i Agder.

MOOC i høyere utdanning – historier om pedagogisk utviklingsarbeid
Siden 2013 har NUV gitt støtte til utvikling av elleve norske MOOC-er.
Sju av disse har delt sine erfaringer i en ny artikkelsamling.

Gullgraving i Norgesuniversitetets prosjekter
NUV-støttede prosjekter prøver ut digitale verktøy i undervisningen for å utvikle nye fleksible studietilbud, og for å gi mer aktiv og tilpasset læring. Nå har NUV samlet erfaringene fra tidligere prosjekter i en egen rapport.

Spill-lignende belønning gir økt motivasjon
Et adaptivt læringsverktøy med spill-lignende belønning øker studentenes motivasjon, er erfaringen fra et av NTNU-prosjektene som NUV har vært med på å finansiere.

Søk prosjektmidler for 2018
Norgesuniversitetet lyser ut midler til prosjekter med oppstart i 2018. Midlene går til prosjekter som utvikler aktiv læring, digitale læringsformer for arbeidslivet eller digital vurdering.

MOOC ga bedre utbytte av praksisstudier
Sykepleiestudenter ved Universitetet i Stavanger har testet ut digitale verktøy i praksistudier. Ferdighetsfilmer gjorde studentene tryggere i møte med pasienter.

Lurer du på noe om opphavsrett i undervisning?
Nettstedet delrett.no er lansert i ny drakt og med nye veiledninger. Der får du svar på en rekke spørsmål om bruk og deling av digitale læringsressurser.

Se mer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *