Skrive raskere? Snakk inn tekst i Google Docs

Leste du Svend Andreas Horgens innlegg her på bloggen nylig, med tips for deg som vil skrive raskere? Her skal du få enda et godt tips, denne gang med bruk av Google Docs (dokumenter).

Alle som har en Google-konto har tilgang til Google Docs. Har du ingen Google-konto anbefaler jeg deg å lage deg en (se video om hvordan). Dette er gratis, og du får også tilgang til en rekke andre nyttige Google-verktøy, 15 GB gratis lagringsplass og egen YouTube-kanal, for å nevne noe.

Nytt: Nå har Google Docs også kommet med en smart «tale til tekst»-funksjon!

Se kort demonstrasjon i videoen under, der et Google-dokument er åpnet i nettleseren Google Chrome:

 

raa_4253-edit-photo_stian_raaDenne nye «snakke-funksjonen» er svært enkel å bruke, men har foreløpig noen begrensninger:

  1. Du må bruke nettleseren til Google, altså Google Chrome.
  2. Du må lese høyt og tydelig, men forbausende mye blir rett.
  3. Det er noen ord funksjonen ennå ikke kan, så du må følge med på teksten som blir skrevet. Men ha tålmodighet, den retter også seg selv!
  4. Funksjonen er litt avhengig av din nettforbindelse. Har du tregt nett bruker den lenger tid på å skrive inn og synkronisere.

Husk at Google-verktøyene blir flinkere og flinkere for hver dag som går. De lærer mens du bruker dem. Lykke til!​

Marianne Hagelia er ansatt ved HSN i 2016, som pedagogisk leder for nettstudier ved EFL. Marianne er også prosjektdeltaker i e@USN. Hun har bl.a. bakgrunn som høgskolelektor ved Høgskulen i Volda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *