Farvel Fronter: Canvas nytt LMS for UH i Norge

Av | 13/12/2016

HSN og ca. 20 andre universiteter og høgskoler har vært med i UNINETT’s felles anskaffelsesprosess for ny digital læringsplattform – eller Learning Management System, LMS. Kontrakter er nå tildelt tre leverandører, med Canvas som den primært foretrukkede.canvas_logo

Leverandørene som er tildelt kontrakt:

Det er i dag store endringer i LMS-markedet. De tunge aktørene mister markedsandeler til nye leverandører. Ikke minst til Canvas, som har gått fra 13 til 33 prosent av markedet i løpet av det siste året, ifølge Norgesuniversitetet. I Norge har UNINETT stått i spissen for en anbudsrunde for LMS der de fleste UH-institusjonene i Norge har deltatt.

Alle som er med på anbudet velger ikke nødvendigvis Canvas. Det er også de to alternativene (over), og man kan velge andre enn disse igjen om det er klare behov som ikke tilfredsstilles av anbudsrundens vinnere. Men høyst sannsynlig vil mange institusjoner ta i bruk Canvas framover. Dette er et godt valg, og det kan også gi synergier og gjøre det enklere å tilby felles ressurser, opplæringskurs, lage tilpasset programvare, med mer.

Ved HSN har Fronter vært brukt som LMS i over 15 år, men fra høsten 2017 er denne epoken antakelig over. Det blir nå igangsatt et omfattende prosjekt, ledet fra e@USN (TLC fra 1.1.2017), for bytte av LMS. Trolig blir Canvas valgt som nytt LMS, men formell beslutning om dette vil tas innen kort tid.

Vi vil komme med flere innlegg om dette prosjektet og LMS her på bloggen framover.

Les mer:

En tanke om “Farvel Fronter: Canvas nytt LMS for UH i Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *