PODKAST: Nettlærer over natta (og kreativiteten under krisa)

Av | 29/03/2020

En eDU-preget og høyaktuell podkast-episode om de store endringene som nå skjer i høyere utdanning i forbindelse med koronautbruddet.

Skjermdump fra podcastopptaket, som ble gjort over Zoom.
Skjermdump fra podkastopptaket, som ble gjort over Zoom.

Over natta ble all utdanning digitalisert, alle lærerne nettlærere og alle studentene nettstudenter. Nå sitter store deler av Norges befolkning hjemme og jobber eller studerer fra stua, vaskerommet, bøttekott og soverom.

Hva er det som skjer i høyere utdanning akkurat nå, og hvordan blir disse store og brå endringene møtt? Dette ønsker det USN-drevne LOVU-prosjektet å gi et øyeblikksbilde av i den nyeste episoden av LOVU-podden: Så ble vi alle nettlærere over natten, hva nå?

LOVU er en forkortelse for «Lærings- og vurderingsbank for felles læringsutbytter for helse- og sosialfagutdanningene». Dette er et digitalt, tverrprofesjonelt og nasjonalt utdanningssamarbeid, ledet av visedekan Pia Cecilie Bing-Jonsson. Prosjektet er finansiert av Diku (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning).

LOVU-podden finner du her – eller her på Spotify
 
Gjester i denne episoden er professor i pedagogikk Andreas Lund (UiO), programkoordinator for bachelor i vernepleie Sabine Gehring og universitetslektor Liv Gardsjord Loftshus i eDU.

Visedekan Pia Cecilie Bing-Jonsson leder podkasten sammen med universitetslektor Rita Li og dosent Hilde Larsen Damsgaard.

Både Rita og Liv jobber til daglig i USN eDU (enhet for Digitalisering og Utdanningskvalitet), der også Andreas Lund har hatt en bistilling. I tillegg bidro eDU´s mediakunstner Roy Leraand til å lage podkasten.

Dette blogginnlegget bygger på informasjon fra min.usn (intranett for USN)

Se også:


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *