Peer Andersen ved HiT er Årets nettlærer 2015

Av | 11/11/2015

Førstelektor Peer Andersen ved Høgskolen i Telemark har vunnet prisen som Årets nettlærer 2015. Mandag mottok han prisen på årskonferansen for fleksibel utdanning i Norge (FuN).

Peer Andersen mottar prisen som Årets nettlærer 2015 fra juryleder Ingeborg Bø.

Peer Andersen mottar prisen som Årets nettlærer 2015 fra juryleder Ingeborg Bø.

Peer Andersen underviser i matematikk for grunnskolelærerutdanningen og på høgskolens nettbaserte lærerutdanning. Peer brenner for e-læring, og noen kjenner ham blant annet fra flere tidligere innlegg på bloggen vår.

Et hovedtema på FuN-konferansen var hva det er som gjør utdanning brukervennlig, og med særlig vekt på innovasjon og utvikling av pedagogisk bruk av teknologi.

Juryen sier i sin begrunnelse at Peer Andersen ikke nøyer seg med å følge oppgåtte stier i undervisningen. Han tenker nytt, bruker teknologien, prøver ut ulike verktøy og bidrar til å skape et digitalt læringsmiljø.

Studentene får spennende videoforelesninger, interaktive videoer og veiledning på nett.

– Ingen teknofreak

Mange ville forevige dette øyeblikket. Vi gratulerer!

Mange ville forevige dette øyeblikket. Vi gratulerer!

– Jeg liker å jobbe på nett, er ingen teknofrik, men synes det er spennende å utvikle metodikken og didaktikken. Her er mye upløyd mark, og det er moro å få det til, gjerne med nyttige verktøy som for eksempel Screencast-O-Matic og GeoGebra, sier Peer.

Han er også en nettlærer som liker å dele kunnskapen sin med kolleger.  På Høgskolen i Telemark holder han kurs og er også populær konferanseinnleder om pedagogisk anvendelse av digitale verktøy.

I pedagogikken legger Peer vekt på studentenes behov og å være fleksibel og tilgjengelig for studentene. Står de fast, benytter han gjerne skjermopptak for å hjelpe dem videre.

Ved Høgskolen i Telemark har Peer nå vært i sju år. Han er fra Bergen, men har også 15 år bak seg ved Høgskolen i Finnmark.

To nasjonale priser til topplærere ved HiT

På under ei uke har to lærere ved Høgskolen i Telemark fått nasjonale hederspriser.

I tillegg til Peer Andersens pris mandag, fikk Runar Gundersen ved studiet i innovasjon og entreprenørskap sist onsdag prisen som Årets entreprenørskapslærer.

Se også:

Peer er også god på å bake kake, her fra kakekontoret ved HiT.

Peer er også en lystløper og god på å bake kake, her fra kakekontoret ved HiT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *