Digital eksamen ved HiT høsten 2014

Av | 08/09/2014
Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

HiT vil framover videreføre sitt arbeide når det gjelder pilotering av digitale eksamensløsninger (se mer om tidligere arbeid).

Våren 2014 ble løsningen WISEflow fra danske UNIwise testet med gode tilbakemeldinger fra studenter, faglærere og eksamenskontor. Denne høsten ønsker vi også å teste det norske systemet Inspera. Disse to løsningene har trolig ulike styrker og svakheter, og det kan derfor variere hvilken løsning som egner seg best til de forskjellige emnene.

Disse løsningene vil gjøre det mulig å digitalisere eksisterende eksamensformer, samtidig som de åpner opp for nye og kanskje bedre former for vurdering. e@HiT vil i løpet av høsten etablere avtaler med de to aktuelle leverandørene. Det forventes at integrasjon med det studentadministrative systemet FS er på plass, slik at pilotene kan gjennomføres med redusert manuelt arbeid.

Vi ønsker derfor igjen at alle fakulteter nominerer kandidater til piloter for høsten 2014, slik at vi kan styrke vår kompetanse og erfaring knyttet til disse nye løsningene.

e@HiT vil i løpet av høsten tilby opplæring i løsningene. Forslag til piloter kan sendes via eksamenskontorene til e@HiT.

Vi oppfordrer faglærere til å nominere kandidater til høstens piloter!

En tanke om “Digital eksamen ved HiT høsten 2014

  1. Svend Andreas Horgen

    Som faglærer har jeg selv testet Inspera (ved Høgskolen i Sør-Trøndelag) våren 2013, og jeg oppfordrer med dette alle faglærere om å vurdere å bli med på uttestingen. Hvorfor? Fordi digital eksamen er kommet for å bli. Dersom du vil påvirke resultatet på både administrative rutiner, funksjonalitet i programvaren og informasjonsflyt, så er besøkelsestiden nå. Inspera/Wiseflow er såpass ferske i sin utviklingssyklus at det er nå en har mulighet til å påvirke funksjonalitet. Hvis du deltar som pilot, og avdekker mangler som du mener ikke dekker dine behov, så er det nå du har sjansen til å melde fra om slikt og størst mulighet for at det blir implementert og tatt hensyn til for framtiden.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *