Viktig innhold – lytt på eDU-podden!

Liv Gardsjord Lofthus
Liv Gardsjord Lofthus er primus motor for eDU-podden. Liv er universitetslektor og stipendiat ved USN, ansatt i eDU.

Podkast er i vinden, og det lages nå podkaster både til underholdning og formidling av alt mellom himmel og jord. Podkast er en enkel måte å produsere – og lytte til – samtaler om ulike temaer. Ved USN har vi lydstudioer som gjør produksjon av podkaster overkommelig for de fleste, og vi i eDU har også startet vår egen podkast: eDU-podden.

USN eDU har fokus på universitetspedagogikk samt opplæring og støtte til de ansatte. For å skjøtte disse oppgavene er det viktig å få innblikk i hva ansatte ved USN driver med i undervisningsøyemed, og å holde oss oppdatert på hva som rører seg i sektoren. Vårt mål med eDU-podden er å få innsikt i dette ved å ta opp sentrale temaer og problemstillinger innenfor sektoren, og få frem gode eksempler når det gjelder kvalitet i dagens utdanningslandskap.

Dette har vi i oppstarten med eDU-podden valgt å gjøre gjennom samtaler med ansatte i vår egen institusjon. Vi vil gjennom disse samtalene ta høyere utdanning på pulsen, og med gode eksempler inspirere til nye tilnærminger i stadig mer digitaliserte læringsomgivelser.

Innholdet i podkasten er sentrert rundt høyere utdanning, men spenner likevel ganske bredt. I episode 1 snakker vi for eksempel med Terje Andersen om undervisning i store klasser. I episode 5 kan du høre Hilde Larsen Damsgaard snakke om studielivskvalitet, og i episoden etter deler Peer Andersen sine erfaringer rundt kvalitet i nettundervisningen. I episode 18 snakker Hilde Larsen Damsgaard og Anita Nordsteien om medforfatterskap i akademia, og i episode 19 og 20 gir Caroline Cruaud oss spennende innblikk i spillbasert læring.

Hørbare ressurser til nytte og inspirasjon

Episodene på podkasten er også tenkt å være en del av eDU’s ressurser, og passer inn i våre satsningsområder som vurdering, nettundervisning, undervisningskvalitet, studentaktive læringsformer m.m.  eDU har bl.a. laget ressurssider og videoer om ulike tematikker, og vi vil gjerne at ressursene er tilgjengelige i forskjellige formater og former. Heretter er også podkast en av disse (bloggen du nå leser er en annen). Alle ressursene kan brukes selvstendig av ansatte, noe vi også anbefaler i vår veiledning.

eDU-podden
Lytt på eDU-podden

eDU-podden sikter inn mot ansatte i høyere utdanning, Innenfor egen institusjon, selvfølgelig, men vi ønsker også å få innpass hos et større publikum på andre utdanningsinstitusjoner. Podkasten er tenkt som et innblikk i ansattes undervisningshverdag, med problemer og løsninger de gjør erfaringer med i sitt arbeid. Dette håper vi kan være til inspirasjon for andre.

Å få innblikk i andres erfaringer er alltid nyttig, og kanskje spesielt når rammene for undervisning er blitt endret for mange. I disse korona-tider må så mangt gjøres digitalt, og mye må testes ut som man kanskje ikke har erfaring med fra før. Da kan det være nyttig å høre andres erfaringer, høre at man ikke er alene, og kanskje få mot til å prøve ut noe nytt?

eDU-podden – Connecting People?

I tillegg til dette håper vi at podkasten kan være et sted hvor man blir kjent med andre ansatte i UH-sektoren, og således i beste fall koble sammen folk. Det er mange i vår egen og andre institusjoner som driver med interessante prosjekter og god undervisning. Med eDU-podden ønsker vi å sette søkelys på fagmiljøer og den enkelte ansatte sitt arbeid, og også se dette i et større perspektiv. USN er et stort «flercampus-universitet» med 8 studiesteder, og det kan lett skje at man går glipp av mye som skjer. Dette gjelder også for andre institusjoner i Norge som kan ha interesse av å høre om erfaringer fra USN.

Vi prøver å ta kvalitet og undervisning på pulsen, og vil ha samtaler med engasjerte ansatte. Til det trenger vi også tips fra lytterne om hvem dere kunne tenke dere å høre en samtale med. Ta kontakt – og hør på oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *