Sharing is Caring – vi deler kunnskap om e-læring

Av | 08/12/2015
Peer (i kursrom, Oslo) og Hjørdis (på Notodden) demonstrerer sanntids undervisning og muntlig eksamen via OmniJoin.

Peer (i kursrom, Oslo) og Hjørdis (på Notodden) demonstrerer sanntids undervisning og muntlig eksamen via OmniJoin.

Overskriften henspiller på at kunnskapsdeling er en rik kilde til læring og til å bygge opp læringsnettverk også utenfor egen institusjon. FuN (Fleksibel utdanning Norge) er en nasjonal medlemsorganisasjon for institusjoner som tilbyr fleksibel utdanning i form av nettstudier, nettstudier kombinert med samlinger og andre fleksible tilpasninger. Etter henvendelse fra FuN holdt nylig årets nettlærer Peer Andersen, sammen med Hjørdis Hjukse (prosjektleder for e@HiT) og Rita Li (prosjektmedarbeider i e@HiT), kurs for FuN-medlemmer. Hensikten var å dele kunnskap og erfaringer som HiT har innen nettbasert undervisning, og hvordan vi arbeider med video basert på skjermopptak med Screencast-O-Matic (SOM). Kurset ble tilbudt som en julegave til medlemmene og ble fulltegnet i løpet av få timer.

Selve kurset ble holdt i lokalene til NKS i Oslo sentrum. Peer og Rita var fysisk tilstede i Oslo, mens Hjørdis deltok via OmniJoin fra Notodden.

Kurset hadde form som blended learning med videoer som deltakerne hadde fått tilsendt på forhånd, webinar, forelesning og praktisk arbeid. Hjørdis startet kurset med et overordnet teoretisk perspektiv på nettundervisning som en undervisningsform. Denne økten ble holdt som webinar i OmniJoin. Deretter overtok Peer og delte av sine erfaringer med nettundervisning innenfor sitt fag matematikk. Han ga flere praktiske eksempler, blant annet med en tenkt forelesningssituasjonen og muntlig eksamen på nett. (I dette blogginnlegget kan du lese mere om Peers personlige erfaringer med gjennomføring av god nettundervisning.)

Etter lunsj ga vi et teoretisk perspektiv på anvendelse av video i undervisning. Deretter fikk deltakerne selv prøve å lage video i SOM. Peer har forøvrig laget en svært informativ innføringsguide for skjermopptak i SOM. Hermed er denne delt med deg også – bruk den gjerne!

2015-11-30 13.57.18

Peer hjelper kursdeltakere med videoredigering i SOM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *