På konferanse om e-læring i høst?

Av | 15/10/2015

konferanseDet foregår en rivende utvikling innen e-læring og pedagogisk bruk av IKT. Derfor er det også naturlig at det arrangeres en rekke konferanser, seminarer og annet relatert til dette. Ved å delta kan du både oppdatere deg på utviklingen, få presentert og bli inspirert av andres erfaringer, møte folk som arbeider med tilsvarende fag eller utfordringer ved andre institusjoner, og kanskje skape kontakter og nettverk du kan få nytte og glede av videre.

Visste du at vi her på bloggen har en egen oversikt over kommende konferanser? Den finner du under fanen Konferanser i topp-menyen øverst på bloggen. Her er noen av konferansene du finner der:

den fulle oversikten finner du også mange tidligere konferanser (primært der e@HiT har deltatt). Herfra kan du bl.a. finne lenker til presentasjoner og opptak av mange gode foredrag!

ONLINE EDUCA BERLIN (OEB) – vi var på verdens største e-læringskonferanse
OEB er i desember, med Berlin i full juledrakt. Sammen med veldig mange andre fra Norge deltok HiT i fjor med 10 ansatte – både fra e@HiT, IT og fra fakultetene EFL og HS.

OEB 2014 var den 20. utgaven av ONLINE EDUCA BERLIN, med mer enn 2,300 deltakere fra 100 land, 330 innledere og 81 utstillinger/stands. OEB 2014 hadde fokus på «the evolving shape of modern learning and the opportunity that the variety of modern, technology supported learning brings». OEB samler folk fra ulike sektorer i samfunnet: Utdannings- og forskningssektoren, politisk og offentlig sektor samt næringslivet.

Skjermbilde

Inspirert av konferansens fokus på samarbeidskultur samlet vi noen av konferansen høydepunkter ved bruk av samarbeidsverktøyet Padlet (godt og gratis, mer om Padlet i wikien vår).

Ved hjelp av Padlet laget vi raskt og enkelt en felles tavle, eller vegg (som fikk navnet «Berlinmuren», se bilde med et utsnitt)  På denne veggen, som alle fikk passord til (vi velger selv om den skal være åpen eller lukket) kunne alle enkelt bare dobbeltklikke for å tilføye en ny «lapp» eller «plakat» – med tekst, bilde, lenker eller annet. Disse kan videre enkelt flyttes rundt, sorteres, redigeres og kommenteres…

Nedenfor kan du se en video som oppsummerer inntrykk fra OEB 2014:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *