Reisebrev fra e-læringskonferanse i Florida

Av | 20/10/2015
CN1KRfRUYAA1KMH.jpg

Online Learning Consortium International Conference 2015

Jeg har nettopp kommet hjem fra en spennende konferanse for lærere og forskere med interesse for  e-læring, nettstudier og nye læringsformer. Konferansen OLC2015 ble holdt i Orlando, Florida.

Bakgrunnen for min deltagelse er en interesse for e-læring og pedagogisk bruk av IKT over mange år. Denne interessen har jeg også tatt inn i min undervisning ved sykepleier-utdanningen og i masterstudiet i forebyggende arbeid med barn og unge ved HS-fakultetet. (Mer om Kjerstis bidrag nederst, red. anm.)

Jeg ønsker å dele mine erfaringer fra konferansen og har derfor testet ut to programmer, eller apper, som begge gir mulighet for å skape visuelle fortellinger på kort tid: Adobe Slate og Adobe Voice (også omtalt på wikien vår).

Slate og Voice er gratis apper for bl.a. iPad. Den pågående satsingen på bruk av iPad ved HS gjør det ekstra interessant å prøve ut slike. Begge disse appene lastes raskt og greit ned på iPaden og er intuitive og enkle å bruke.

I Slate kan man velge mellom ulike utforminger og enkelt skape en fortelling gjennom tekst og bilder. Bildene kan man hente inn via egen iPad (eventuelt rett fra kameraet) eller fra dropbox eller andre nettressurser. Voice innehar også ulike utforminger for å skape en historie og gir mulighet til å velge mellom ulike typer fortellinger (avhengig av hva man ønsker å formidle). I mer auditive Voice skapes en fortelling gjennom opptak av egen stemme sammen med bruk av bilder og symboler etc.

Jeg må innrømme at Slate var mest nærliggende å velge for min del da appen baserer seg på det skriftlige. Jeg sjeneres mer for å bruke og særlig høre egen stemme. Men dette skal jeg øve mer på denne uka. Da skal jeg på kurs og lære hvordan man kan skape digitale fortellinger.

Gjesteblogger Kjersti Røsvik i Florida

Gjesteblogger Kjersti Røsvik i Florida

Kanskje det kommer en digital fortelling fortalt med egen stemme. Men nå:

Her er mitt «reisebrev» fra Florida: slate.adobe.com/a/KPZMA


Kjersti Røsvik er høgskolelektor ved Fak. for helse- og sosialfag (HS)

En tanke om “Reisebrev fra e-læringskonferanse i Florida

  1. Rita Li

    Hei Kjersti! Det var en fryd å lese ditt reisebrev, ikke minst fordi appen du har brukt var så intuitiv og visuellt lekker. Kanskje Adobe Slate vil bli den nye hiten for årets julebrev f.eks?:) Takk også for oppsummeringen om hva som rører seg uti den store verden når det kommer til e-læring.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *